Timpul.md

Economie 20 Aprilie 2011 | 11:02

De astăzi, plătim mai mult pentru energia electrică

Noile tarife la energia electrică, aprobate săptămâna trecută de Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică, intră de astăzi în vigoare, odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Astfel, incepand cu 20 aprilie 2011, consumatorii de la Union Fenosa, care sunt racordati la retele de inalta tensiune vor plati 1,7 lei/kWh, iar cei racordati la tensiune medie - 1,34 lei/kWh.

In schimb, consumatorii de la Union Fenosa, care sunt racordati la retele de tensiune joasa, este vorba de populatie, vor plati de astazi 1,48 lei/kWh, fata de 1,33 lei/kWh cat era pana acum. Ceea ce inseamna un tarif cu 11,3 la suta mai mare.

Si cei de la RED Nord vor scoate din buzunar mai multi bani pentru un kilowatt. Astfel, cei care sunt racordati la retele de tensiu8e medie vor achita 1,45 lei/kWh, iar la tensiune medie- 1,57 lei/kWh, fata de 1,43 lei/kWh cat plateau pana astazi.

Nici consumatorii de la RED Nord-Vest nu scapa de scumpiri. Astfel, consumatorii racordatio la retele de tensiune joasa vor trebui sa scoata din buzunar 1,57 lei/kWh, sau cu 9,8 la suta mai mult decat tariful vechi.

Solicitat de StireaZilei.md, purtatorul de cuvant al ANRE a declarat ca in facturile pentru aceasta luna consumatorii vor avea doua tarife.

Tariful vechi va fi calculat pana pe 19 aprilie, inclusiv. Cel de-al doilea tarif nou va fi calculat de pe 20 aprilie, ajustat la modificarile aprobate de ANRE.  

Dupa: Voceabasarabiei

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus