Actualitate

De ce?

De ce tânărul primar D. Chirtoacă, în cele două mandate și jumătate n-a reparat, măcar, clădirea Primăriei? Azi, dacă treci pe alături, trebuie să fii atent să nu-ți cadă vreo cărămidă în cap. Nu știu cum e în interiorul Primăriei, căci nu poți intra liber – stă un paznic care te oprește. Dar știm că Primăria își are sediul într-o clădire de patrimoniu. Dacă măcar repara acest edificiu, azi am fi protestat să fie eliberat.
Dar n-a făcut acest lucru!

De ce Piața Marii Adunări Naționale n-a fost reparată calitativ, măcar cu un pavaj de granit „roz”? Dimineața, când ar fi răsărit soarele, acest „roz” ar fi fost încântător. Am văzut acest fenomen într-un centru județean din România. Dar așa, a fost sură această piață, iar acum a devenit și mai urâtă, mai ales, după „petrecerile” colective care se organizează foarte des. Cred că e comerț, departe de a fi cultură. Dacă aducea PMAN la un nivel de valoare spirituală, națională, culturală, azi am fi protestat să fie eliberat.
Dar n-a făcut asta!

De ce bulevardul Ștefan cel Mare este într-o stare deplorabilă? De ce primarul n-a venit cu inițiativa de a-l amenaja cu trotuare pavate, cu carosabil calitativ și cu multe, multe flori, așa cum a văzut prin Europa? Doar a călătorit prin diferite orașe și nu cred că n-a observat frumosul de acolo. Dacă ar fi făcut măcar ceva pentru bd. Ștefan cel Mare, azi am fi protestat să fie eliberat.
Dar n-a făcut nimic!

De ce a promis, în campania electorală, încă în primul mandat, că va construi o fabrică de reciclare a deșeurilor (de tot felul) și va rezolva problema salubrității din Capitală? Ar fi putut s-o facă în mai mult de 10 ani de aflare în fruntea Primăriei. Azi avem ceea ce avem, suntem invadați de gunoaie: cei de la Bubuieci se revoltă (nu vor gunoi), cei de la Țânțăreni se răscoală hotărâți (nu vor gunoi), dar, de fapt, cine și-ar dori grămezi de gunoaie pe lângă casă. Putea să rezolve, prin oricare investiții, această situație, destul de gravă acum, în prag de caniculă. Dacă ar fi intervenit și rezolvat problema gravă a deșeurilor, azi am fi protestat să fie eliberat!

Dar n-a încercat măcar să facă față acestei situații.
Inactivitățile primarului D. Chirtoacă pot fi puse pe tapet una după alta: sunt nenumărate și vizibile.

La începutul mandatului de primar general al Capitalei, D. Chirtoacă era simpatizat de orășeni. Așteptau de la el multe realizări în interesul orașului. Dar, spre regret, s-a dat înapoi ca racul, apoi s-a încurcat în promisiuni și nerealizări, s-a oprit, pe parcurs, și a devenit distant, rece, inactiv.

Se temea să privească oamenii în ochi. Îi era rușine, poate, cine știe…

De ce n-a încercat să lupte pentru idealurile declarate? De ce s-a supărat și a adus Capitala la o așa degradare?
Dacă ar fi fost mai hotărât, dacă s-ar fi ținut de cuvânt, lucrurile ar fi stat altfel și azi am fi protestat să fie eliberat!
Dar așa a fost mai mult absent decât prezent, mai mult indiferent, decât activ, mai mult a vorbit, decât a făcut.
Și ar fi putut să facă multe, iar azi ar fi fost Omul Frumos al Cetății.
Dar n-a fost să fie și este acolo unde este…

Alexandra Tănase 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *