Timpul.md

Bună Dimineața 13 Februarie 2012 | 05:51

De ce şi cum se fac „revistele presei”

În fiecare dimineaţă ascult revista presei la radio sau o privesc la televizor. În ultimele două-trei săptămâni constat, cu regret, că unele posturi de radio sau de televiziune, evită publicaţia noastră.   

Nu ştiu dacă o fac cu bună voinţă sau siliţi de patroni. Dacă se şi citează ceva din TIMPUL, una dintre cele mai bune publicaţii din RM, atunci e o ştire pe care a dat-o toată presa. Din câte cunosc, într-o revistă a presei autorul rubricii citează, în primul rând, ce are ziarul pe prima pagină (sau prima ştire a unei publicaţii electronice etc.). Urmează, nu neapărat în această ordine, materialele cu titlul „exclusiv”, reportajele inedite, interviurile cu personalităţi marcante şi, desigur, editorialul redactorului-şef al publicaţiei, unde este evidenţiată, de cele mai multe ori, opinia instituţiei de presă asupra unui eveniment sau fenomen.

Nu vreau să dau o lecţie de jurnalism cuiva sau să mă plâng. Însă îmi pare neserios şi paradoxal ca să ne văicărăm timp de 20 de ani că piaţa mediatică din R. Moldova este plină de presă rusească şi tot acesteia să-i dăm, în primul rând, preferinţă dis-de-dimineaţă. Ţin foarte mult la pluralismul politic, dar nu cred că, peste zi, ascultătorii şi privitorii acestor posturi de radio şi tv vor fi mai optimişti şi mai productivi dacă încep ziua cu o revistă a presei ruseşti şi comuniste din R. Moldova!

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus