Timpul.md

Bună Dimineața 11 Mai 2011 | 08:31

De la Nelson Mandela la Victor Busuioc...

Pentru funcţia de primar al satului Tudora din raionul Ştefan-Vodă s-au înregistrat şase candidaţi. Printre ei figurează şi numele lui Victor Busuioc , devenit deja celebru pentru participarea la scenele „de foc” din 11 aprilie 2011.

Amintim că în seara acelei zile, în urma percheziţiei efectuate de câţiva colaboratori ai CCCEC, Victor Busuioc l-ar fi împuşcat în cap pe ofiţerul Secţiei intervenţii operative din cadrul Centrului Dumitru Stoica. Percheziţia a fost efectuată la casa familiei Busuioc, deoarece atât candidatul pentru Primăria Tudora, cât şi fiul acestuia, Alexandru, erau suspectaţi de implicarea într-un caz de contrabandă în sumă de un milion de lei, elucidat de Centrul Anticorupţie. În prezent, Victor Busuioc se află în arest la domiciliu, Curtea de Apel Chişinău satisfăcând recursul procurorilor în cazul împuşcării colaboratorului CCCEC...

Este bine cunoscut în istorie cazul lui Nelson Mandela, care a devenit preşedintele Africii de Sud după ce a stat 27 de ani la închisoare. Şi la noi o persoană care a avut antecedente penale poate candida la alegeri - acest lucru ni l-a confirmat chiar preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan. Altceva ne deranjează însă: faptul că locuitorilor din Tudora li se propune o persoană care chiar în aceste zile se află sub lupa Procuraturii Generale, bănuită că a tras într-un colaborator al organelor de drept. Şi nici judecata nu s-a expus asupra „candidatului-simbol”, aşa cum l-a numit cel care luptă cu mafia, în cazul privind contrabanda.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus