Ultima oră

Declaraţiile despre evadarea lui Baghirov ridică semne de întrebare

În cel mai scurt timp comisia urmează să se deplaseze pe unde se presupune că a evadat Baghirov din ţară pentru a se documenta la faţa locului.

„Dacă a trecut liber, înseamnă că avem o porţiune necontrolată. Suntem curioşi să mergem să vedem această porţiune, fiindcă această porţiune este clar că este cunoscută de cineva – de serviciile noastre de informaţie şi securitate, de alte servicii care sunt abilitate de a avea în grijă anume porţiunile care nu sunt controlate”, a declarat Alexandru Cimbriciuc după şedinţa de miercuri a comisiei, la care au fost audiaţi ministrul de interne, Alexei Roibu, şi şeful Serviciului Grăniceri, Roman Revenco.

„Comisia a pus un şir de întrebări pentru a vedea care au fost acele circumstanţe şi pe cât au fost de implicate aceste instituţii în evadarea bloggerului”, a menţionat preşedintele comisiei. Alexandru Cimbriciuc nu exclude că bloggerul ar fi fost ajutat de cineva. În şedinţa Parlamentului când va fi audiat raportul comisiei o să se spună lucrurile pe faţă şi cine este responsabil de evadarea lui Baghirov, a declarat deputatul.

În cadrul audierilor din 29 februarie s-a menţionat că Ministerul Afacerilor Interne, care trebuia să-l supravegheze pe blogger la domiciliu, nu a fost informat în timp util despre schimbarea măsurii preventive din arest în arest la domiciliu.

Săptămâna viitoare urmează să fie audiaţi oficiali de la Ministerul Justiţiei şi Serviciul de Informare şi Securitate.

Eduard Baghirov este învinuit de procurori de participarea în cadrul unui grup criminal care a organizat dezordinile în masă din aprilie 2009 din centrul capitalei. Pe 19 octombrie curent inculpatul a fost dat în urmărire internaţională după ce a încălcat restricţiile impuse de instanţa de judecată şi a părăsit locul în care urma să-şi execute măsura preventivă – arestul la domiciliu, evadând în Rusia.  

Via Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *