Timpul.md

Externe 8 Noiembrie 2011 | 10:59

Departamentul de Stat îngheaţă extinderea unui program Work and Travel

Departamentul de Stat a îngheţat luni extinderea unui program care oferă studenţilor străini locuri de muncă pe perioada verii în SUA. 

Departamentul de Stat, care supervizează programul de vize J-1, a declarat, ieri, că urmează să limiteze numărul participanţilor la nivelul celui din acest an - 103.000 de studenţi, şi că a oprit temporar acceptarea "sponsorilor" - companiile care îi ajută pe studenţi să obţină vizele şi să găsească locuri de muncă şi locuinţe, în schimbul unei taxe.

În cadrul programului, studenţii străini primesc vize cu o durată de până la 4 luni, şi adesea ajung în locuri de muncă în hoteluri, staţiuni şi restaurante.

Participarea a explodat, de la aproximativ 20.000 de studenţi în 1996 la un vârf de peste 150.000 în 2008, cu aproape 1 milion de studenţi străini care au luat parte la program în ultimul deceniu.

Vara trecută, după ani de plângeri în legătură cu abuzurile, Departamentul de Stat a revizuit normele programului, pentru a plasa mai multă responsabilitate pe umerii celor 53 de sponsori desemnaţi.

După Agerpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus