Timpul.md

Bună Dimineața 24 Martie 2011 | 08:51

Deputaţii partidului vs Bugetul poporului!

În ultimul timp, în viaţa politică a R. Moldova s-a încetăţenit o expresie care nu vine să reprezinte nimic altceva decât un fel de impotenţă morală sau un paravan comod pentru laşitatea politică personală. 

Expresia este următoarea: „Eu nu am mandat de la partid”. Astfel s-a întâmplat în şedinţa de guvern când unii miniştri nu au votat proiectul de Buget pentru anul 2011, declarând că nu au „mandat de la partid”, iar mai apoi, ca la comandă, au ridicat mânuţele pentru acelaşi document, pentru că, vedeţi, dragi alegători, partidul scump le-a împrumutat pentru două ceasuri „mandatul”. Un caz banal de moldovenesc la prima vedere, dacă de la el nu ar aduce urât deprinderea unor grupări politice de a substitui guvernul cu partidul.

„Nu am avut mandat din partea partidului să votez”, a declarat ieri şi deputatul PD Valeriu Guma, care, alături de parlamentarii comunişti, a blocat votarea Bugetului în comisia permanentă de specialitate. Comportamentul deputatului democrat a generat aseară un adevărat gallas-concert în sânul AIE. Dar nu concertul e buba cea mai mare, ci faptul că astfel „fărădemandaţii” demonstrează o lipsă crasă de respect faţă de Constituţie. Iar art. 68 (!) din Legea fundamentală stipulează următoarele: „În exercitarea mandatului, deputaţii sunt în serviciul poporului”.
Deci ce are aici moftul partidului?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus