Timpul.md

Actualitate 21 August 2017 | 10:22

Diacov a dat cu oiştea-n gard. Găgăuzii au sărbătorit separatismul, el i-a felicitat cu autonomia

 Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a dat-o ăn bară: îi felicită cu pe găgăuzi cu altceva decât a sărbătorit aceștia recent. Este vorba despre festivităţile organizate la Comrat sâmbătă, 19 august, în legătură cu proclamarea, în 1990, a aşa-numitei Republici Găgăuze, declarată neconstituţională de Chişinău. Plin de solicitudine, Diaicov îi firitiiseşte pe locuitorii UTA cu "obţinerea în 1994 a posibilităţii de a-şi normaliza viaţa", subînţelegând Legea cu privire la statutul special al Găgăuziei, adoptată la 23 decembrie 1994. Şi paralamentarii se dovedesc corigenţi la istorie, scrie deschide.md

„Mă alătur felicitărilor găgăuzilor în legătura cu obținerea în 1994 a posibilității de a-și normaliza viața… Consider că atunci atât în Comrat, cât și în Chișinău s-a acționat foarte înțelept și responsabil. De aceea mă surprinde mormăiala unora în Comrat și acțiunile de patriotism fals în Chișinău în legătura cu competențele autorităților Găgăuziei. În opinia mea, acest lucru este periculos atât pentru unii, cât și pentru alții. Și cu siguranță nu contribuie la întărirea stabilității, așa cum își fac grijă unii”, a scris politicianul.

„Poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus. Din partea mea, în calitate de Președinte promit că vom continua să ajutăm și să susținem Găgăuzia”, a scris el. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus