Timpul.md

Actualitate 27 Mai 2016 | 14:01

Din iunie 2016 cetăţenii vor putea raporta la poliţie fumatul în public

Cetăţenii pot sesiza poliţia cu privire la încălcarea Legii anti-tutun sunând la 902 şi raportând persoanele care fumează în public. 

La 31 mai, intră în vigoare noile prevederi ale legii anti-tutun conform cărora persoanele care vor fuma în locurile publice deschise şi închise vor fi sancţionate, scrie IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, fumatul va fi interzis în transportul public şi transportul privat în care se află minori, sub acoperişul staţiilor de transport, în parcurile de distracţii şi în preajma terenurilor de joacă pentru copii. Se mai interzice fumatul pe stadioane şi arene deschise pe durata desfăşurării evenimentelor publice, în pieţe şi alte spaţii publice cu o aglomeraţie sporită de oameni.

Persoanele fizice, care vor încălca aceste prevederi legislative, pot fi sancţionate cu o amendă de la o mie până la 3 mii de lei. Persoanele juridice, cum ar fi proprietarii localurilor, de asemenea, riscă să fie amendaţi cu până la 10 mii de lei dacă vor admite fumatul la ei în local.

Material probatoriu pentru a sancţiona persoanele poate constitui declaraţiile martorilor, imaginile foto şi video, inclusiv observaţiile poliţiştilor. În acest context, IGP face un apel către persoanele fumătoare să ţină cont de noile prevederi ale legislaţiei şi să respecte persoanele din jurul său. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus