Actualitate

Diplomat: NATO va ajuta Ucraina să producă lansatoare Javelin

„Eu sunt sincer convins că mai bine să ne învețe să pescuim și să ne dea o undiță, decât să ne dea pește. Așa că noi cu NATO nu vorbim despre obtinerea de lansatoare de rachete “Javelin”, dar împreună facem tot posibilul pentru a începe producția în Ucraina“ – a spus Bojok.

Diplomatul susține că industria de apărare din Ucraina este capabila să facă lucruri geniale. În plus, Ucraina primește asistența Aliantei în tranziția la standardele NATO.

Ca exemplu de cooperare cu NATO, diplomatul a citat proiectul unui avion de patrulare maritimă pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei, proiectarea și echipamentele fiind dezvoltate în comun cu NATO.

Un alt exemplu este organizarea de catre „Ukroboronprom“ în colaborare cu NATO a unei Academii, în cadrul căreia reprezentanții întreprinderilor din industria de apărare din Ucraina vor învața metodele de lucru dupa standardele NATO.

„Există și alte exemple de astfel de cooperari, unele dintre ele fiind secrete, care nu pot fi dezvăluite, dar conținutul activității comune în domeniul reformării industriei de apărare este concret și serios“ – a spus Bojok.

Racheta Javelin este un proiectil de tipul ”fire-and-forget (”lanseaza si uita”), ceea ce înseamnă că odată ce a fost lansata, va ajunge singura la țintă. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *