Actualitate

Doi bărbaţi, reţinuţi pentru că ar fi pretins peste 10 000 de dolari ca să influenţeze unele decizii

În după-amiaza zilei de ieri, bărbatul a fost reţinut în timpul transmiterii unei tranşe de 2000 de dolari din suma pretinsă. Operaţiunea a avut loc sub controlul CNA, iar în prezent bănuitul se află în izolator, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Pe numele lui, a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă până la 6 ani de închisoare.

Un caz similar a avut loc la Sud. Direcţia generală teritorială SUD a CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut, ieri, un cetăţean care ar fi pretins 400 de euro şi 400 de lei de la un bărbat din Comrat pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere.

Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din Comrat şi că-i poate determina să-i elibereze permis de conducere de categoria B fără susţinerea examenelor.

Bărbatul a fost reţinut în flagrant în timpul primirii banilor, un alt complice de-al său fiind anunţat în căutare. În prezent, bănuitul se află în izolatorul CNA.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Sursa: CNA

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *