Timpul.md

Actualitate 15 Martie 2015 | 06:55

Doi foşti directori ai Electrică Braşov, condamnaţi la câte şapte ani de închisoare cu executare

Constantin Jugănaru, fostul director general al Electrică Braşov, şi Gheorghe Puscasiu, fostul director economic, au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care erau acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu în formă calificată şi spălare de bani. Decizia a fost luată de instanţa supremă şi este definitivă.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Gherghel Gavril, şeful serviciului de aprovizionare depozite din cadrul SISE Braşov, iar pentru el instanţa a dispus achitarea.

Tot achitarea s-a decis şi în cazul oamenilor de afaceri Vasile Braşoveanu, Gheorghe Oprea, Dumitru Osman şi Gheorghe Bitu.

Pe de altă parte, afaceriştii Ioan Daniel Staicu şi Vasile Croitoru au primit pedepse cu închisoare de trei, respectiv cinci ani.

În cazul oamenilor de afaceri Sorin Marius Spirchez şi Cornel Cosmin Carabă, instanţa supremă a decis că faptele s-au prescris.

Decizia în acest dosar vine după zece ani de procese, timp în care cazul a ajuns, în prima instanţa, pe masă judecătorilor de la Tribunalul Braşov, mai apoi a fost soluţionat de cei de la Curtea de Apel Braşov, pentru că sentinţa definitivă să o dea magistraţii Înaltei Curţi de Casati şi Justiţie.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2004, omul de afaceri Vasile Croitoru a iniţiat constituirea unui grup infracţional care a vândut în mod fraudulos Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice din cadrul Electrică Braşov produse electrice contrafăcute, sub marca Siemens, la preţuri supraevaluate. Produsele erau chinezeşti şi fuseseră procurate din complexele comerciale bucureştene.

"Cei doi directori braşoveni trimişi în judecată au cumprarat ilegal acesta marfă, după ce au primit mită câte patru miliarde de lei vechi şi câte o maşină de lux. Banii au fost folosiţi ulterior pentru construirea sau renovarea unor imobile proprietate personală, iar maşinile au fost trecute pe numele unor rude. Prejudiciul adus Sucursalei Braşov a societăţii Electrică însumează peste 200 de miliarde de lei vechi", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus