Sport

Doi sportivi moldoveni au stabilit recorduri mondiale la triatlon forţă

Alexandru Semerenco a stabilit un record mondial al proba genoflexiuni, iar Nicolae Colţa la exerciţiul dezdoiri de spate.

„Faptul este unul îmbucurător. Este de remarcat că au fost obţinute 16 medalii de aur, două de argint şi una de bronz. Triatlonul forţă este în ascensiune în ţară. Avem filiale, practic, aproape în toate raioanele țării. Organizăm cu regularitate turnee. Pe 10 octombrie curent, de exemplu, vom desfăşura la Chișinău ”Cupa deschisă a Moldovei”, a declarat oficialul.

Unul dintre premianţii la recentele Europene este Alexandru Şatalenco, septuplu campion naţional la haltere. „Recentul campionat a fost o verificare a forţelor. Am să mai particip la asemenea turnee, dar prioritate am să dau în continuare halterelor, pentru că acest gen de sport este olimpic”, a spus performerul.

Federaţia Moldovenească de Triatlon Forţă a fost creată în urmă cu 15 ani. Cele mai mari succese pe arena internaţională au fost înregistrate anul trecut la Campionatul Mondial desfăşurat a Chişinău, în cadrul căruia sportivii Federației au obţinut 70 de medalii.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *