Timpul.md

Internațional 3 Aprilie 2017 | 08:58

Donald Trump laudă Uniunea Europeană pentru că a rămas unită după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar: Brexit ar putea fi un lucru pozitiv pentru ambele părţi

Donald Trump, preşedintele SUA, a salutat răspunsul UE din cadrul negocierilor pentru Brexit, susţinând de asemenea că retragerea Marii Britanii din Blocul comunitar ar putea reprezenta un lucru pozitiv pentru ambele părţi, informează presa internaţională. 

Preşedintele american a declarat că ceilaţi membri UE şi-au coordonat acţiunea şi a devenit mai puţin probabil ca alte state să urmeze exemplul Marii Britanii.

”Cred că Brexit este un lucru bun pentru Marea Britanie”, a afirmat acesta ziarului The Financial Times.

”Credeam că atunci când acesta a avut loc (votul cetăţenilor britanici în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, not.red.) că mai multe state membre vor urma (să iasă din Blocul comunitar, not. red.), dar cred că ţările rămase şi-au coordonat acţiunea. Acest lucru ar putea fi pozitiv pentru ambele părţi”, a adăugat acesta.

Donald Trump a declarat imediat după rezultatul referendumului din Marea Britanie, privind Brexit, că este un lucru extraordinar că britanicii "şi-au luat ţara înapoi" votând pentru ieşirea statului din UE.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus