Timpul.md

Actualitate 13 Decembrie 2017 | 09:10

Dorin Chirtoacă va participa la funeraliile Regelui Mihai

Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va participa la funeraliile Regelui Mihai I al României, după ce magistraţii Judecătoriei Chişinău i-au permis acestuia să părăsească teritoriul Republicii Moldova în perioada 13-17 decembrie, deşi se află sub control judiciar, relatează Unimedia. 

Săptămâna trecută, Chirtoacă a solicitat instanţei permisiunea de a părăsi ţara, pentru a putea participa la funeraliile Regelui Mihai, motivând că are o obligaţie morală, având o legătură personală cu Majestatea Sa.

Procurorul de caz s-a opus acestei cereri şi a exprimat temerea că Dorin Chirtoacă ar putea să nu mai revină în ţară, în contextul în care el deţine şi cetăţenia română.

"Solicitarea lui Dorin Chirtoacă a fost acceptată. Dacă nu există alte restricţii, acestuia i se permite să părăsească teritoriul Republicii Moldova de pe 13 până pe 18 decembrie. Pentru această perioadă, îi vor fi restituite toate paşapoartele", a precizat judecătorul Alexandru Negru.


În 2013, primarul suspendat al Chişinăului a fost decorat de Casa Regală a României cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Distincţia i-a fost acordată de către Principesa Margareta, în numele Regelui Mihai I.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I urmează să ajungă la 13 decembrie pe aeroportul Otopeni, înmormântarea fiind programată pentru 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Aflat sub control judiciar cel puţin până la 9 ianuarie 2018, Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova privind construirea unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor, Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei moldovene, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului Municipal. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus