Timpul.md

Moldova 20 Aprilie 2010 | 11:34

Dosarul lui Papuc şi Botnari, de la Centru la Buiucani

Judecătoria Centru, în persoana judecătorului Constantin Urâtu, a decis, astăzi, ca dosarul, în care figurează fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, şi fostul comisar al capitalei, Vladimir Botnari, să fie transferat la Judecătoria Buiucani. Motivul invocat a fost acela că evenimentele din aprilie 2009 au avut loc anume pe teritoriul acestui sector.

Aceasta a fost prima şedinţă de judecată a celor doi foşti demnitari. Ei sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu în timpul manifestărilor postelectorale din anul trecut, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. Atât Papuc, cât şi Botnari pledează nevinovaţi. „Acuzaţiile care mi se aduc sunt nefondate. E o simplă răfuială din partea unor persoane care, de fapt, învinuiesc persoane nevinovate, pentru a-şi ascunde crima. Mă refer la acele persoane care fac presiuni pentru intentarea dosarelor penale. Peste un an sau 50, urmărirea penală va da răspuns la întrebarea cine sunt ei”, a declarat presei Vladimir Botnari.

Fostul comisar nu regretă deloc acţiunile poliţiei din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009: „Ei şi-au jertfit viaţa pentru a păstra liniştea în municipiu. Ceea ce s-a întâmplat în alte ţări, inclusiv, recent în Kârghâstan, demonstrează acest lucru”. Totodată, el a spus că „cel care a torturat trebuie să răspundă pentru acest lucru, pentru că nu au fost date astfel de ordine”.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus