Timpul.md

Social 20 Iunie 2016 | 09:10

Două adolescente sunt date dispărute, după ce au mers la scăldat

O zi la scăldat cu prietenii s-a încheiat dramatic pentru două adolescente de aproximativ 15 ani, din Republica Moldova. Fetele au fost înghiţite de apele Prutului, scrie Protv.md.

Cțtiva pescari, aflaţi pe celălalt mal, în judeţul Iaşi au dat repede alarma. Pompierii nu au reuşit să le dea însă de urmă, deşi au oprit târziu operaţiunea. Astăzi vor relua căutările. Cele două fete au venit cu încă 3 prieteni la scăldat. Câţiva pescari din localitatea Macaresti i-au zărit pe tineri pe celălalt mal al Prutului şi le-au atras atenţia atunci când au văzut că intră în apă.

Pescari: "Au venit doi băieţi şi trei fete. Fetele au intrat în apă şi cu un băiat. Unul n-a intrat. A zis că nu ştie să înoate şi eu am strigat la ei: mă, vedeţi că sunt găuri acolo şi vă ia curentul. La un moment dat, le-a luat curentul. Două s-au dus la fund. Una a înotat cam vreo o sută de metri."

Oamenii au dat imediat alarma, iar la faţa locului au ajuns atât salvatori din România, cât şi din ţară. Fetele au fost căutate ore în şir. Zona este una periculoasă, spun pescarii. Anul trecut, acolo, o altă adolescenta a fost înghiţită de ape.

Pompierii au venit cu o barcă pneumatică şi li s-a alăturat şi un scafandru, dar nu au reuşit să le găsească pe cele două tinere. După lăsarea serii au suspendat operaţiunea. 

unimedia.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus