Actualitate

Două ambulanţe aflate în misiuni, blocate în zăpadă

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat că ambulanţele care s-au împotmolit în zăpadă se grăbeau să ajungă la pacienţi. Primul caz a avut loc la Chişinău, iar al doilea la Călăraşi. „Dat fiind faptul că unele porţiuni de drum erau mai înzăpezite, vehiculele s-au împotmolit în zăpadă. A fost nevoie de intervenţia salvatorilor, care au sosit la faţa locului, au deszăpezit zona şi au tractat mijlocul de transport”, a menţionat Liliana Puşcaşu.

Echipajele de salvatori au fost solicitate şi în alte cinci cazuri – la Străşeni, Rezina, Chişinău şi Călăraşi, unde mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă sau au derapat de pe şosea. Potrivit datelor SPCSE, pe perioada ninsorilor au avut loc peste 50 de intervenţii, în mare parte la tractarea autoturismelor, acordarea primului ajutor calificat SMURD, dar şi lichidarea focarelor de ardere.

Salvatorii atenţionează populaţia că pe drumuri se circulă în condiţii de iarnă. Şoferii sunt îndemnaţi să evite deplasările lungi, iar dacă sunt nevoiţi să pornească la drum e nevoie să se echipeze corespunzător. Şoferii trebuie să aibă în maşină o pungă cu nisip, lopată, pătură caldă, un termos cu ceai fierbinte, dar şi bateria telefonului încărcată.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *