Timpul Local

Doua T-uri gemene…

„De ce mai multa lume are flori in piept iar eu nu?!.”. Englezul James era profund dezamagit si se uita cu invidie ba la miri, ba la mine, ba la nasii impodobiti cu niste prosoape de toata frumusetea, ba la nasii nasilor, care de asemenea nu ramasesera „neinsemnati”… Se intampla la 11 octombrie si n-a fost singura intrebare la care a trebuit sa raspund in acea seara – pentru rudele si prietenii britanicului Tim Gould, nunta „made in MD” organizata de aleasa inimii sale, Tatiana ?ibuleac (timp de mai multi ani, penita, dar si imaginea de aur a PRO TV Chisinau), era ca descoperirea unui nou univers.

De fapt, in acea zi, Tania se marita a doua oara – dar, atentie, cu acelasi barbat! Vorba e ca, la 18 iulie 2009, ea a spus „da” la ceremonia civila, care a avut loc intr-un cadru foarte intim la Paris, acolo unde e stabilita, de peste un an de zile, impreuna cu sotul ei, Tim. La Chisinau cadrul s-a extins pana a devenit o mare hora moldoveneasca, in dans intrand atat invitatii miresei, cat si ai mirelui – vajnici descendenti ai Albionului, neinitiati in ritmurile Getei Burlacu. Dar initierea s-a produs rapid, astfel incat, dupa doar cateva melodii, socrii mari mai ca nu se luau la intrecere cu cei mici… Cantecele si talentul lautarilor au fost apreciate mai ales de parintii si fratele mai mare al mirelui, David – muzicieni de profesie, toti trei – care au declarat oficial ca nicaieri in lume n-au mai auzit asemenea muzica si asemenea instrumentisti.

Deasupra tuturor insa a domnit mireasa. A fost superba din clipa in care a intrat in Biserica Manastirii „Sfantul Gheorghe” din Suruceni, unde s-a cununat cu „robul lui Dumnezeu Timotei”, si pana la ora cand si-a scos de pe cap valul de mireasa, cedandu-l drustei mari, protevista Oxana Iutes. Dar Tania a fost superba nu numai prin frumusete – a discutat cu toti, a dansat cu cine a apucat sa o invite si, in definitiv, nu s-a sfiit sa fie fericita. Iar Tim i-a tinut isonul… Ceea ce am apreciat in mod special insa a fost ca nu s-a jenat, precum deseori se intampla astazi, sa faca o adevarata nunta moldoveneasca: cu binecuvantarea parintilor; cu „colacul miresei”, cea mai mare bucata din care – de ce oare? – a ajuns in mainile tinerei doamne Gould; cu ceremonia „dezbracatului” – apropo, inca o mare dezamagire a nuntasilor englezi…

Tatiana si Tim s-au cunoscut in vara lui 2007, la botezul fetitei unor prieteni comuni din Belgia. „Ce mai seamana cu Putin”, a fost primul gand care i-a trecut ei prin minte, iar discutiile au fost mai mult despre energetica, aceasta fiind specialitatea lui. Au urmat cateva zile de excursii „decente” prin tara, un sarut de ramas bun si un telefon la sosirea acasa: „vreau sa te vad”. Apoi a mai fost un an de weekenduri fugare prin Europa si… „evadarea” la Paris, pe care l-a indragit imediat. Acolo, in gradina Muzeului Rodin, Tim a cerut-o oficial de nevasta. „Nunta frantuzeasca” a fost cu mancare putina si cu muzica in surdina. Iata ca la Chisinau si-au luat revansa… Aici au avut si nasi – ziarista Violeta Cojocaru (venita tocmai din Africa, unde se afla in misiune, cu acest prilej) si sotul ei, istoricul Gheorghe Cojocaru; aici li s-au alaturat cei mai apropiati prieteni (ziaristi, unicef-isti si nu numai); aici si-a lasat si „buchetul-stafeta”, prins de o alta prietena protevista, Angela Gonta.

…Cand se gandeste la povestea ei de dragoste, eroina noastra e convinsa – fericirea e posibila si realizabila pentru fiecare. Conteaza sa gasesti omul care iti seamana, inclusiv la chip. Asa cum seamana Tatiana si Tim Gould. Mult noroc, Tzaba! Nu uita sa dai pe-acasa si… asteptati-ne la Paris!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *