Timpul.md

Fotbal 2 Iulie 2016 | 15:54

Dumitru Plămădeală a devenit campion al APSM la fotbal

Reporterul site-ului sportusbet.com, Dumitru Plămădeală, a devenit astăzi, la complexul CST Buiucani din capitală, campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la fotbal, ediția 2016.

În calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere el i-a învins în semifinală pe cîștigătorul ediției precedente, Sergiu Carauș, atașat de presă la clubul de fotbal Dacia Chișinău, în urma executării loviturilor de departajare, cu scorul 7-6, iar în finală l-a întrecut pe producătorul de știri sportive de la PRO TV, Arcadie Munteanu cu scorul 3-2. Surpriza competiției a constituit-o evoluția fotoreporterului portalului sporter.md, Victor Orehov, care s-a clasat pe locul trei după ce i-a învins pe Eugen Draganov (Prime TV), Eduard Ciobanu, președintele APSM, și Dumitru Antoceanu de la Ren TV. ”Am învins, pentru că mi-am dorit mult acest titlu”, a declarat pentru agenție Dumitru Plămădeală. ”Am dorit să stabilesc un record al Olimpiadei – 4 titluri de campion, dar n-a ieșit de data aceasta”, a spus Arcadie Munteanu.

Conform regulamentului, fiecare participant execută și parează lovituri de pedeapsă din trei încercări, iar în caz de egalitate se continuă pînă la desemnarea cîștigătorului la o diferență de un gol.

Olimpiada APSM se desfășoară a 16-ea oară. Turneul de fotbal a coincis cu Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, fiind marcată într-un cadru festiv după încheierea turneului de fotbal.

Mîine, 3 iulie, se va desfășura ultima probă din cadrul Olimpiadei, natația. Concursul va avea loc cu începere de la ora 15.00 la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Arcadie Munteanu a devenit premiant la cinci probe sportive (bowling, badminton, biliard, tenis și fotbal), stabilind un nou record al Olimpiadei. Vechea performanță – patru locuri premiante – îi aparținea reportului AIS MOLDPRES, Ion Robu.

MOLDPRES

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus