Timpul.md

Editorial 15 Decembrie 2017 | 16:35

E trist când vezi în ce hal a ajuns Facebook-ul

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult contează la ce pagini ești abonat și ce prieteni ai, dar acest argument își pierde actualitatea pentru că acum datorită postărilor sponsorizate toate gunoaiele sunt distribuite și promovate pe Facebook cu sau fără acordul celui care le consumă.

Facebook nu mai este o rețea de socializare, unde poți interacționa cu oameni deștepți și unde poți învăța lucruri noi, Facebook-ul este o groapă mare de gunoi informațional și exprimă, nimic altceva, decât fanteziile bolnave ale consumatorilor. Fiecare descreierat poate face live-uri din toaletă, din pat sau de la o petrecere, unde toată lumea este deja în patru labe și nu riscă absolut nicio pedeapsă pentru stresul emoțional pe care ni-l provoacă. Fiecare pițipoancă complexată poate să-și bage câte 5-10 selfie-uri pe zi cu buze de rățușcă, cu țâțe siliconate și cu sprâncene tatuate și nimeni nu o va putea mustra pentru că promovează nimicuri. Site-urile de știri nu mai produc conținut util, interesant și original, dar se aruncă în vânt după ridicol și senzațional pentru ca să atragă clickuri pe pagină.

Un alt fenomen vizibil e și faptul că migrează comunitatea moldovenilor care și-au petrecut ultimii ani din viață comentând viața altora pe Odnoklassniki. În asemenea tempouri, nu a mai rămas mult până Facebook-ul se va transforma într-o mare casă de nebuni, cu tot cu pacienții și medicii săi. Opriți-vă! 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus