Cultură

Ediţia VI a Festivalului Internaţional de Muzică “Johann Sebastian Bach”

Surse de la Sala cu Orgă au comunicat că în decurs de o săptămână vor avea loc patru concerte ce vor fi susţinute de artişti de prestigiu din Olanda, România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia şi, desigur, Republica Moldova.

La deschiderea festivalului, pe data de 27 martie, va evolua Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca solişti pe doi violonişti de excepţie – Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam şi violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiaşi prestigios ansamblu.

Spectatorii vor putea asculta nu doar celebrele opere ale lui Bach, dar, şi piesa Amitie scrisă de compozitorul belgian Eugene Ysaze.

Pe data de 29 martie va avea loc un extraordinar recital de chitară, oferit de Edoardo Catemario (Italia).

Joi, orchestra Kiev Brass Quintet din Ucraina va interpreta într-o variantă inedită muzica lui Bach, dar şi muzica altor compozitori clasici.

Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de reputatul organist spaniol Juan de la Rubia.

În prima parte a concertului, muzicianul va susţine un recital de orgă, iar în partea a doua – alături de Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan va interpreta Messe Chorale Nr.4 de compozitorul francez Charles Gounod.

Festivalul Internaţional de Muzică "J.S. Bach" este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, Ambasada Italiei în Republica Moldova, Ministerul Culturii din Republica Moldova. Costul biletului constituie 80 – 100 lei.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *