Timpul.md

Actualitate 4 Iulie 2016 | 11:54

Elevii din R. Moldova au cucerit două medalii la Olimpiada Balcanică la Informatică

Elevii din R. Moldova au cucerit două medalii de bronz la Olimpiada Balcanică la Informatică, ce s-a desfășurat în perioada 27 iunie - 2 iulie, la Nicosia, Cipru, a anunțat astăzi Ministerul Educației.

„Lotul olimpic din țara noastră a fost compus din patru elevi, doi dintre care au cucerit medalii de bronz. Este vorba de Mihail Ţarigradschii și Marcel Bezdrighin, ambii absolvenți ai clasei a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din orașul Durleşti. Diferența dintre cîștigătorii locurilor premiate a fost doar de cîteva puncte”, se menționează într-un comunicat al ministerului sus-numit.

La olimpiadă au participat elevi din 11 țări, printre care România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Macedonia etc.

Elevii din R. Moldova participă la Olimpiada Balcanică de Informatică începînd cu anul 2000. În 2007 țara noastră a găzduit cea de-a 15-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, iar în anul 2017 va fi gazda celei de a 25-a ediții.

Următoarea competiție la care va participa lotul olimpic moldovenesc este Olimpiada Internațională de Informatică, ce se va desfășura în perioada 12-19 august, la Kazan, Federația Rusă. 


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus