Timpul.md

Ultima oră 21 Februarie 2011 | 12:05

Europarlamentarul Graham Watson: Afirmaţiile mele au fost interpretate greşit!

La 9-10 februarie, premierul Vlad Filat a efectuat o vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu politicieni europeni, printre care şi Graham Watson, raportor pentru Acordul de Asociere RM-UE din partea Parlamentului European. Două zile mai târziu, Watson publică în The people’s Republic of Southe Devon un articol în care vorbeşte şi despre întrevederea cu prim-ministrul moldovean. „Mă tem că el (Vlad Filat - n.n.) este tentat să-i aducă pe comunişti în Guvern, intenţii care nu vor fi văzute deloc cu ochi buni de Bruxelles” , scria el.

Săptămâna trecută,Graham Watson a luat legătura cu noi, prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt, subliniind că afirmaţiile sale au fost interpretate greşit.

Totodată, el ne-a expediat, cu titlu de exclusivitate, un text în care descrie evoluţia RM de după ultimele alegeri, subliniind necesitatea depăşirii crizei politice şi menţionând ce anume ar putea împiedica ţara noastră să obţină liberalizarea regimului de vize. În context, Graham Watson sugerează că Parteneriatul Estic ar trebui să-şi revadă politica.

Vedeţi punctul nostru de vedere

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus