Timpul.md

Bună Dimineața 10 Februarie 2011 | 10:26

„Examinarea chestiunii”

Am urmărit evenimentul de alaltăieri, când Primăria a început să instaleze plăcuţe pe clădirile-monument din capitală, ca să informeze cetăţenii despre importanţa acestora. 

Nu mă refer la faptul că de plăcuţe s-au bucurat doar două dintre edificiile care nu au cum să fie supuse riscului demolărilor. Şi nici la faptul că celelalte monumente vor fi „botezate” până la vară. Ceea ce îmi pare curios este că viceprimarul Grozavu se face a uita unele lucruri. În faţa camerelor de luat vederi a declarat că acţiunea autorităţilor locale reprezintă o sensibilizare a tuturor, ca patrimoniul cultural şi arhitectural să fie protejat cât mai este posibil: „Măcar citind aceste rânduri să se gândească la consecinţele unei intervenţii neautorizate”, sublinia viceprimarul. Se pare că atitudinile civice sau responsabile cresc odată cu apropierea primăverii din acest an. Or să nu uităm cazul Morii Roşii, când tot el, printr-o notă informativă, solicita Ministerului Culturii „examinarea chestiunii privind excluderea imobilului din Registrul monumentelor ocrotite de stat, pentru ca ulterior să fie posibilă eliberarea autorizaţiei de desfiinţare”.

Există totuşi funcţionari care nu înşurubează plăcuţe numai ca să fie arătaţi pe „sticlă”, ci îşi îndeplinesc munca cinstit şi legal. Din păcate, tocmai din acest considerent ei nu sunt luaţi în seamă, iar societatea „locului se ţine, cum a fost aşa rămâne”. Citiţi aici un interviu.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus