Timpul.md

Social 16 Mai 2016 | 11:46

Executivul Găgăuziei a decis să aloce suplimente la burse

Executivul Găgăuziei a decis să creeze o sută de suplimente, în valoare de 400 de lei, la bursele acordate de Universitatea din Comrat.

75 de bursieri vor primi suplimentul în funcţie de reuşite, iar alţii 25, care vor proveni din familii social vulnerabile. Despre aceasta a comunicat guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, într-o conferinţă de presă.

„Una dintre problemele de bază ale ţării o reprezintă şomajul, dar atunci când vin investitorii se adevereşte că de fapt nici nu are cine munci. Muncitori calificaţi sunt puţini şi sunt preluaţi repede de angajatori. Plecarea peste hotare a creierilor tinere este o mare problemă”, a subliniat politiciana.

Bursierii vor păstra inclusiv bursa de bază. Împreună cu acest adaus, bursierii vor primi burse de la 970 până la 1120 de lei în funcţie de reuşite. Cei care vor avea burse sociale vor primi peste 700 de lei, acum având burse de 400 de lei.

La locurile de buget pot candida abiturienţii din toată ţara nu doar cei din Comrat. Bursierii vor avea posibilitatea să locuiască şi în căminul Universităţii din Comrat.

Sursa: IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus