Actualitate

Exerciţii militare de amploare în România, cu participarea Canadei, Germaniei şi Rep. Moldova. Sistemul antiaerian Patriot este pe poziţii

La exercițiul care se desfăşoară în România iau parte militari cu experiență în teatrele de operațiuni din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest.

În cadrul antrenamentelor, a fost folosită muniție reală, cu armele din dotare.

Fiecare stat care a participat la acest exercițiu a venit cu tehnica din dotare.

Exercițiul multinațional SCORPIONS FURY-16 va dura opt zile și se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu.

SCORPIONS FURY — 16 se desfășoară în trei etape constând în exerciții de comandament, de simulare reală în teren și cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament, având ca scop antrenarea comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și PfP.

În tot acest timp, în tabăra militară de la Capul Midia, judeţul Constanţa, a demarat un alt exerciţiu militar de amploare, care se va desfăşura până pe 12 noiembrie.

Militari ai Brigazii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dascalescu” se vor antrena alături de militari americani din Batalionul 5-7 Aparare Aeriana din cadrul Fortelor Terestre ale SUA, dislocate in Europa (USAREUR), la exercitiul Patriot Shock V.

Americanii vor desfăşura sistemul antiaerian Patriot, proiectate pentru apărarea împotriva avioanelor, dar şi a rachetelor balistice.

Sistemul antiaerian de tip Patriot a fost mutat din Germania în România, pentru a descuraja atitudinea agresivă a Rusiei în Europa.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *