Actualitate

Expert rus: Rusia este îngrijorată că R. Moldova ar putea renunţa la neutralitate

Declaraţia aparţine şefului Departamentului de securitate europeană al Institutului European de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei, Dmitri Danilov, citat în buletinul „Dialoguri transnistrene”.

„Pentru Rusia este un aspect foarte important – va fi sau nu şi în ce formă menţinut statutul de neutralitate al Republicii Moldova, pentru că regulile de joc se schimbă. Ştim cu toţii că urmează summitul NATO în septembrie, ştim în ce direcţie sunt orientate schimbările care se produc aici. Ştim că deja se amplifică discuţiile şi îndoielile legate de faptul dacă trebuie sau nu menţinut statutul de neutralitate al Republicii Moldova”, a remarcat expertul.

Dmitri Danilov a adăugat că există pericolul ca totuşi perspectiva europeană a Republicii Moldova să fie legată de cea euroatlantică. „Şi despre asta a vorbit, apropo, şi adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, în cadrul vizitei pe care a avut-o aici, anume în aceşti termeni. Există pericolul ca Republica Moldova, cooperând tot mai des cu structurile NATO, să fie atrasă tot mai mult în acest proces”, a subliniat expertul.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *