Timpul.md

Actualitate 1 Februarie 2020 | 14:43

Explicaţiile PAS cu privire la excluderea lui Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan din partid: "Toate încercările de a soluţiona amiabil situaţia au EŞUAT"

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) susţine că s-au depus eforturi pentru a soluţiona amiabil conflictul dintre Organizaţia Teritorială Hânceşti şi cea oraşenească, însă Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan nu au vrut să ţină cont de încălcările statutate şi din acest motiv au fost excluşi din formaţiunea condusă de Maia Sandu.

Acest conflict a apărut după ce OT Hânceşti PAS a evitat să sprijine candidatura lui Grigore Cobzac la funcţia de deputat în circumscripţia nr. 38. În acelaşi timp, organizaţia orăşenească, în frunte cu Petruşan a anunţat că nu o va sprijini pe Olesea Stamate, ci pe Cobzac, care a decis să fie candidat independent.
PAS explică de ce au fost excluşi cei doi membri prin intermediul unui comunicat de presă plin de articole din statutul formaţiunii.

"Având în vedere încălcarea deciziei Consiliului Politic Național din 18 ianuarie 2020 "Cu privire la înaintarea candidatului la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală or.Hâncești, nr.38”, astfel fiind încălcate prevederile art.57 alin.(5) din Statutul PAS, și în temeiul art.66 alin.(2) lit.j) din Statutul PAS, Biroul Permanent Național PAS la ședința din joi, 30 ianuarie 2020 cu majoritate de voturi a decis excluderea din rândul membrilor PAS a domnilor Grigore Cobzac și Marcel Petrușan.

Decizia survine după ce toate încercările de a soluționa amiabil situația încălcării Statutului PAS de către domnii Grigore Cobzac și Marcel Petrușan au eșuat", se arată în comunicat.

De menţionat că Grigore Cobzac a fost somat să se retragă din cursa electorală, dar dânsul a afirmat că nu renunţă şi ar prefera să fie sprijinit şi de PPDA, după ce PUN și-a anunţat deja susținerea pentru candidatura sa.

https://www.ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus