UE / Nato

Falsă alertă cu bombă în apropierea Comisiei Europene

Unități speciale de geniști au sosit pe strada Joseph II, aflată în imediata apropiere a cartierului în care se află instituțiile europene din Bruxelles, pentru a cerceta o mașină suspectă cu număr de înmatriculare francez și cu o valiză în interior.

Poliția belgiană le-a cerut locatarilor din clădirile din zonă să nu iasă din case și a izolat zona pentru a crea un perimetru de securitate. După mai multe detonări în cadrul unor proceduri obișnuite pentru a localiza explozibilii, echipele speciale au deschis mașina și au confiscat toate documentele găsite în interior, precum și valiza.

Însă aceasta nu a fost singura alarmă falsă. Agenția Xinhua scrie că poliția belgiană a fost alertată în mai multe rânduri în Bruxelles. În cartierul Etterbeek (sudul Bruxellesului), poliția a închis o intersecție aglomerată. Primarul local Vincent de Wolf a declarat pentru postul RTBF că incidentul a fost provocat de o alertă cu antrax care s-a dovedit a fi falsă. Un plic suspect a fost descoperit la secția locală de poliție.

Un pasager aflat într-un autobuz a fost tratat din cauza șocului duminică seară, când un glonț a lovit vehiculul în care se afla, spărgând un geam aflat pe partea opusă față de unde era așezată persoana, de altfel singurul pasager din autobuz.

RTBF a transmis că nimeni nu a fost rănit în incident, care a avut loc în cartierul Woluwe-Saint-Lambert. Tot RTBF a mai relatat că un bărbat de 19 ani a fost arestat duminică la Bruxelles după ce a fost văzut circulând prin oraș agitând o pușcă de jucărie.

sursa. agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *