Opinii și Editoriale

Femeile si barbatii neamului

„Care e gradul de reprezentativitate a femeilor la ziarul TIMPUL?”, ma intreaba o jurnalista din Cipru, care s-a aflat recent intr-o vizita de documentare in Moldova. Cand ii raspund ca suntem cam juma la juma, isi reformuleaza intrebarea: „Dar in sfera politica?”… Colega din Cipru are in fata lista deputatilor din noul parlament. In opinia ei, este inadmisibil ca intr-o societate in care femeile depasesc majoritatea, la conducere sa se afle, in temei, barbatii.

Din pacate, in Moldova, cel putin pana in prezent, au fost promovate mai mult femeile docile. Ultimul exemplu elocvent este cel al premierului Zinaida Greceanai. De la o guvernare democrata, insa, toata lumea asteapta altceva. In statele civilizate femeile ajung cancelari, ministri ai Apararii si secretari de stat. N-as fi atins acest subiect sensibil, daca nu as sti ca si in mintea multor femei de la noi sta pitit acelasi gand: ca ele nu sunt cu nimic mai prejos decat barbatii, iar in unele domenii – Educatie, Cultura sau Diplomatie – sunt chiar mai bune…

Noua putere mai poate repara aceasta situatie. Chiar daca avem o singura femeie ministru, exista esalonul al doilea – al viceministrilor, vicedirectorilor si vicepresedintilor, unde profesionismul femeilor le-ar putea fi de un real folos barbatilor ministri, directori sau presedinti. Ce ziceti, dragi barbati ai neamului?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *