Timpul.md

Cultură 19 Septembrie 2016 | 13:43

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu" s-a încheiat cu un concert de gală

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, care s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 9-18 septembrie, s-a încheiat cu un concert de gală din creaţia compozitorului academician Eugen Doga, pe versurile semnate de Mihai Eminescu şi Veronica Micle.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii, Monica Babuc, a menţionat că Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ţara noastră.

„Şcoala teatrului liric din Republica Moldova este una corespunzătoare celor mai mari rigori. Natalia Gavrilan, Olga Busuioc, Valentina Naforniţă sînt doar cîteva nume, care ne demonstrează în mod elocvent acest lucru”, a accentuat Monica Babuc.

Potrivit oficialului, finala festivalului cu un concert din creaţia lui Eugen Doga reprezintă ”coroana de aur” a acestui eveniment.

În cadrul spectacolului au evoluat interpreţii de operă: Valeriu Cojocaru, Ghiulnara Răileanu, Ana Cernicova, Tatiana Busuioc, Mariana Bulicanu, Ion Timofti, Ana Maria Donose ş.a., acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, dirijată de Dumitru Cîrciumaru.

La cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă și Balet “Maria Bieșu” au participat vedete de operă şi balet din 10 ţări: Germania, Italia, Polonia, România, Rusia, Spania, Belarus, Ucraina, Slovacia şi Republica Moldova. Programul Festivalului a inclus șapte spectacole – patru opere şi trei de balet şi un concert de gală. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus