Timpul.md

Actualitate 18 Ianuarie 2017 | 15:14

Financial Times: Pe Dodon îl paşte soarta lui Viktor Ianukovici

Dacă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va anula Acordul de Asociere cu Uniune Europeană, liderul socialist ar putea avea acelaşi destin politic ca fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, scriu jurnaliştii de la Financial Times.

Jurnaliştii publicaţiei britanice reamintesc de anul 2013, când, la presiunea lui Vladimir Putin, preşedintele de atunci al Ucrainei a renunţat semnarea Acordului de Asociere cu UE, scânteie care declanşat Euromaidanul din Kiev, culminând cu prăbuşirea regimului Ianukovici.

Financial Times scrie că declaraţiile lui Igor Dodon vor fi privite cu îngrijorare de către cancelariile europene.

La întrevederea sa cu Vladimir Putin, Igor Dodon a declarat că va pleda pentru anularea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană: „Am subliniat și anterior că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Acest Acord nu a adus nici un beneficiu Moldovei. Doar am pierdut piaţa rusă. Și asta în timp ce produsele noastre ajung greu pe piața din UE. Dacă la următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câştiga majoritatea în Parlament, voi anula acest Acord”. 

infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus