Timpul.md

Actualitate 25 Iulie 2016 | 13:59

Fiodor Ghelici: Executor judecătoresc, condamnat penal, a lipsit un pensionar de pensie

Liderul Asociaţiei Moldova Mea, Fiodor Ghelici, susţine că un executor judecătoresc, condamnat recent pentru păstrare de droguri, continuă să activeze şi chiar l-a lăsat pe fostul ministru al securităţii, Anatol Plugaru, fără pensia pentru trei luni. Într-o conferinţă de presă la IPN, cei doi au declarat că nu este un caz singular şi că la Uniunea naţională a executorilor judecătoreşti activează persoane care au fost sau sunt în conflict cu legea. Ei i-au îndemnat pe oamenii care au avut de suferit din cauza acţiunilor ilegale ale executorilor să comunice cazurile pe adresa electronică a Asociaţiei Moldova Mea – moldova-mea@mail.ru.

Fiodor Ghelici a spus că executorul judecătoresc care l-a lăsat fără pensie pe Anatol Plugaru a figurat în mai multe dosare penale, inclusiv a fost condamnat pentru păstrare de droguri. Cu toate acestea, a obţinut de la Ministerul Justiţiei licenţă de activitate în calitate de executor judecătoresc. „De la procuratură mi s-a spus că acest executor judecătoresc a fost narcoman şi condamnat pentru păstrarea drogurilor. Mă întreb cum acest om a putut primi licenţa de activitate. Despre ce fel de reformă a justiţiei mai poate fi vorba?”, a notat Fiodor Ghelici.

Activistul a adăugat că niciodată nu s-ar fi gândit că executorii judecătoreşti ar putea să ajungă în vizorul său. „Am descoperit că există o structură – Uniunea naţională a executorilor judecătoreşti. Conform informaţiilor obţinute, citez un procuror, această uniune este o structură criminală mai ceva decât structurile mafiote. Acolo un om cu principii de viaţă corecte practic nu poate ajunge”, a subliniat liderul asociaţiei.

Fiodor Ghelici a anunţat că va pregăti o informaţie despre acest caz şi o va remite la ONU şi la CEDO. „Aceşti funcţionari trebuie să reprezinte elita acestei societăţi, să aibă o reputaţie imaculată, un trecut fără probleme. Vom informa şi Guvernul şi Procuratura ca să verifice Uniunea naţională a executorilor judecătoreşti. Fac apel la cetăţeni să ne informeze dacă au probleme cu executorii judecătoreşti şi noi vom investiga totul şi vom pregăti chiar o acţiune în judecată împotriva Guvernului fiindcă susţine crearea a astfel de structuri criminale”, a mai spus Ghelici.

Anatol Plugaru, prezent la conferinţa de presă, a confirmat că este pensionarul lăsat fără pensie, dar a spus că se va descurca. Altceva e că nu-şi imaginează ce face în asemenea situaţie „un biet bătrân” pentru care pensia e sigurul venit pe care îl are. Fostul ministru a subliniat că mii de pensionari sunt „nenorocite de aceşti executori judecătoreşti şi de guvernarea care permite să li se ia toate sursele de venit”. 

IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus