Actualitate

Fiul Procurorului General al Rusiei, Igor Chaika a preluat controlul asupra televiziunei „Primul în Moldova”

 Omul de afaceri a devenit proprietarul a 51% din „Media Invest Service”. Partenerul lui Igor Chaika în afacerea nouă este omul de afaceri Vadim Chubar, care deține restul de 49% din companie și despre care mass-media din R. Moldova scria că e un apropiat al președintelui Igor Dodon. Chubar deține și postul de CEO la „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și Primul în Moldova, dar și din firma care gestionează mail.ru și ok.ru în R. Moldova. Compania însăși a fost înregistrată în 2015.

La sfârșitul lunii octombrie, AccentTV și-a schimbat numele în „Primul în Moldova”. Compania de televiziune va transmite în R. Moldova emisiunile de la ”Pervîi kanal” din Rusia.

Este de menționat faptul că anunțul respectiv vine la doar o zi după ce președintele R. Moldova, Igor Dodon, declara că cele două posturi TV urmează să aibă proprietari din Rusia.

Tot pe 27 decembrie, Igor Chaika a înființat, împreună cu o corporația de dezvoltare de stat «ВЭБ.РФ», compania „Engineering.RF”. Fiul procurorului general deține 51%, în timp ce corporația de stat are restul de 49%. Conform descrierii tipurilor de activități din baza de date „Kontur.Fokus”, compania se va ocupa de lucrări de construcții specializate. După cum a menționat canalul de telegrame Treshekonomi, «ВЭБ.РФ» este implicată activ în proiecte de gestionare a deșeurilor. În primăvara acestui an TASS a scris că o corporație de stat ar putea deveni co-investitor într-un proiect de eliminare a gunoiului din Regiunea Moscova.

Igor Chaika are legături de lungă durată cu cercurile de afaceri din Moldova. Acesta supraveghează activitatea Consiliului Economic ruso-moldovenesc și este, de asemenea, ambasadorul asociației Business Russia. În februarie, era cunoscută participarea lui Chaika la operațiunea de eliberare a piloților moldoveni Lionel Barayan și Mihai Crichan din captivitatea talibanilor, fapt pentru care a primit mulțumiri președintele R. Moldova, Igor Dodon.

În septembrie, fratele președintelui R. Moldova, Alexander Dodon, a devenit partenerul lui Igor Chaika în afacerea cu deșeurile. Compania celor doi se va concentra pe reciclarea deșeurilor industriale și recuperarea terenurilor, a declarat pentru RBC o sursă apropiată companiei.

 https://openmedia.io 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *