Externe

Forbes: Ce legătură este între ISIS, Ucraina şi Saakaşvili

Acestă manevră a fost făcută într-o incercare de a desluşi dintr-o serie de evenimente aparent fără legatură între ele, o strategie gândită în „laboratoarele” de la Kremlin.

În vremurile vechi, ale Războiului Rece, lumea occidentală știa că Moscova îşi coordonează acțiunile în întregul Bloc estic. Obiceiul este reluat. E drept la o altă scară.

Să ne uităm la cronologia evenimentelor recente și să ne gandim că toate au în spate coordonarea Kremlinului”. Enumerăm următoarele: armistițiul în Ucraina, urmat de intervenția militară rusa în Siria; alegerile locale din Ucraina au fost precedate de acuzații nefondate împotriva lui Mihail Saakașvili, fostul președinte al Georgiei și actualul guvernator de Odesa; aceleași acuzații nefondate au fost utilizate pentru a justifica măsurile dure împotriva canalului tv de la Tbilisi „Rustavi 2”, care îl susține pe Saakașvili.

Deturnarea atenției și dezinformarea exprimă fiecare eveniment. Următorul incident – tragedia teribilă a avionului cu turiști ruși, organizat de ISIS – a condus imediat la reluarea bruscă a atacurilor forțelor pro-ruse în estul Ucrainei. În același timp, a început un flux de intoxicari în mass-media rusă că CIA sau chiar MI-6 ar putea fi implicate în această atrocitate.

Săpând mai mult veți obține cunoștințe uimitoare despre cum funcționează elaborata mașină de propagandă a Moscovei.

„În ajunul alegerilor locale din Ucraina, dezvăluirile despre apelurile telefonice ale lui Saakașvili, în care el ar fi incitat la revoltă violentă în Georgia, apar în toate mass-media georgiene. Acestea susțin că sursa informației este Wikileaks Ucraina. Să nu pierdem din vedere faptul că candidatul Saakașvili concura pentru primăria de la Odesa, împotriva unui candidat pro-rus. Alegerile locale din Ucraina sunt importante pentru Moscova, de aceea „scurgerea” a primit marca credibilității pentru că vine din Georgia, o ţara anti-rusă. Brandul WikiLeaks Ucraina, fără legatură cu adevăratul WikiLeaks, simulează vocea democratică a poporului, spunând astfel un adevăr nerostist în spiritul euromaidanului. De aceea, inițial, toata lumea a crezut informația.

Mai târziu s-a dovedit că informația a fost o intoxicare rusească, iar Wikileaks Ucraian are adresa IP în Rusia. Însa prejudiciul deja a fost creat.
Potrivit informațiilor WikiLeaks Ucraina, Saakașvili ar fi cerut revolte stradale pentru a răsturna guvernul georgian care vrea să suprime postul tv independent. Acest lucru indică faptul că el încearcă să provoace revolutie la Tbilisi, ca să răstoarne guvernul „Visului Georgian” (alianta de guvernare). Mesajul este următorul – Saakașvili va aduce aceleași necazuri Ucrainei, pe care le aduce Georgiei, comenteaza revista Forbes.

„Aşa lucreaza geostrategia Kremlinului. În timpul Războiului Rece am înteles asta. E timpul să înțelegem din nou” – conchide publicația.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *