Timpul.md

Actualitate 14 Septembrie 2016 | 10:24

Forţele speciale ale Armatei Naţionale şi cele din SUA vor efectua un antrenament comun

Militari din Batalionul cu destinaţie specială „Fulger” (BDS) participă în perioada 1-30 septembrie curent la exerciţiul „Joint Combined Exchange Training — 2016” (JCET). 

Exercițiul se desfăşoară la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale, se arată într-un comunicat de la Ministerul Apărării.

Potrivit comandantului BDS, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, cei 60 de militari moldoveni sunt antrenaţi de 10 instructori din cadrul Grupului 10 Forţe Speciale (Aeropurtate) ale Armatei SUA la executarea tragerilor speciale şi misiunilor tactice cu trageri de luptă la nivel de grupă, cercetare, precum şi exerciţiilor de antrenament în teren.

Sursa a specificat că pregătirea în comun a trupelor Armatei Naţionale şi celor din Statele Unite ale Americii are ca obiectiv testarea şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

„Joint Combined Exercise Training”, la care militarii BDS participă începând cu anul 2012, se desfăşoară în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus