Timpul.md

Externe 8 Octombrie 2020 | 08:11

Fostul poliţist acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, eliberat pentru o cauţiune de 1 milion de dolari

 Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat dintr-o unitate de corecţie după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti, transmite Reuters.

Chauvin este acuzat cu crimă de gradul doi şi trei şi de omor prin imprudenţă, în moartea lui Floyd care a survenit în Minneapolis, după ce poliţistul l-a apăsat cu genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza, timp de aproape 9 minute.

Video-urile cu acest incident au dus la declanşarea unor proteste la nivel naţional, legate de brutalitatea şi rasismul poliţiei.

Cauţiunea pentru eliberarea necondiţionată a lui Chauvin fusese stabilită la 1,25 de milioane de dolari, iar pentru eliberarea condiţionată la 1 milion de dolari.

Acesta a fost eliberat în anumite condiţii, arată un document înregistrat la curtea districtuală a comitatului Hennepin.

Documentele arată că Chauvin a depus o cauţiune care nu este în numerar, garantată de Allegheny Casualty Company.

Condiţiile stabilite la audierea sa pentru cauţiune includ interdicţia de a lucra în domeniul aplicării legii şi cea de a intra în contact cu familia lui Floyd. Chauvin mai trebuie să predea orice permis pentru arme de foc. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus