Timpul.md

Actualitate 6 Septembrie 2017 | 07:17

FOTO / Ce a făcut Pavel Filip în Găgăuzia?

Aflat în vizită de lucru la Comrat, Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Comitetului executiv al UTA Găgăuzia, ai consiliilor locale, ai serviciilor desconcentrate şi cu primarii din regiune. Premierul a relevat importanţa menţinerii unui dialog constructiv între autorităţile locale şi centrale, în scopul identificării unor măsuri concrete de soluționare a problemelor cu care se confruntă locuitorii din Găgăuzia.

În discuții, Pavel Filip a subliniat că principalul obiectiv al programului guvernamental este asigurarea creșterii calității vieții cetățenilor, referindu-se la reformele promovate de Guvern în acest sens. În special, Premierul a vorbit despre reforma administrației publice centrale, demarate prin optimizarea numărului de ministere și a agențiilor de stat, după care urmează a fi implementată reforma administrației publice locale și cea administrativ-teritorială."Obiectivul pe care îl urmărim este fortificarea instituțiilor publice, astfel încât cei mai buni, cei mai profesionişti să lucreze pentru stat. Această reformă este fundamentul pe care în continuare trebuie construită şi dezvoltată Republica Moldova", a declarat Premierul.

Referindu-se la colaborarea Executivului cu autoritățile din UTA Găgăuzia, Prim-ministrul a remarcat dialogul dinamic dintre părți, accentuând rezultatele obținute în realizarea obiectivelor trasate în cadrul ședinței speciale a Executivului, desfășurate la Comrat la data de 4 martie 2016.

La rândul său, Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulţumit pentru suportul oferit de Executiv în modernizarea regiunii, specificând că în prezent au fost realizate aproximativ 60% din obiectivele incluse în Planul de acţiuni privind dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia pentru perioada 2016-2019.În cadrul dialogului, autoritățile locale au abordat şi o serie de probleme stringente cu care se confruntă locuitorii regiunii. Printre cele mai importante subiecte s-au regăsit dezvoltarea economică a UTA Găgăuzia, a serviciilor sociale, precum şi atragerea investițiilor și promovarea proiectelor de infrastructură. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus