Actualitate

Functionarii publici pot deveni studenti

Functionarii publici care doresc sa se autoinstruiasca la distanta in domeniul tehnologiilor informationale, comunicatiilor si guvernarii electronice au posibilitatea sa faca acest lucru accesand bannerul „Lectii electronice” de pe pagina web a Ministerului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor – www.mtic.gov.md.

Cursurile electronice sunt repartizate in 8 module cu nivel de baza si avansat. „Studentul” are posibilitatea sa aleaga modulele/nivelul in conformitate cu functia publica pe care o ocupa si nivelul initial de pregatire. Fiecarui modul si nivel ii corespunde un anumit numar de credite de studiu.

La sfarsitul instruirii, functionarul public va putea primi Certificatul ce atesta cunoasterea TIC, daca va acumula un anumit numar de credite. Testarea competentelor se efectueaza in regim automatizat cu ajutorul calculatorului, insa functionarii publici vor putea obtine Certificatul National de Operare pe Calculator doar dupa ce vor sustine testarea in cadrul unui Centru de Certificare.

Dupa Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *