Timpul.md

Ultima oră 5 Martie 2015 | 17:29

Gaburici CONFIRMĂ că a intrat la facultate fără BAC

 Premierul Chiril Gaburici a confirmat că nu a luat examenul de bacalaureat, cu mențiunea că „ în perioada respectivă acestea nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituțiile de învățământ superior”.

Biroul de presă al Guvernului precizează că pe site-ul Guvernului sunt toate datele relevante despre studii, deși lipsesc unele date.

„În legătură cu informațiile apărute în presă, care se referă la CV-ul Prim-ministrului Chiril Gaburici, precizăm că acesta conține toate datele relevante despre studiile obținute de Dumnealui (sic!)”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

„Cu referire la examenele de bacalaureat, precizăm că în perioada respectivă acestea nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituțiile de învățământ superior. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a candidaților era admisă la studii în baza atestatului și a examenelor de admitere”, se mai menționează în comunicat.

Maia Sandu, ministrul Educației de la Chișinău, trebuie să dea explicații în Parlament referitor la datele din CV-ul premierului.

Ziarul de Gardă a publicat astăzi o investigație din care reiese că premierul Gaburici a picat BAC-ul și a făcut studii universitare la o instituție fără licență.
 
Sursa: Infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus