Economie

GALERIE FOTO: Târgul locurilor de muncă: peste o mie de posturi vacante

Târgul este la a zecea desfășurare și a adunat în acest an sute de oameni aflați în cautarea unui serviciu. Din spusele Ludmilei Gorceag, reprezentanta ”Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă”, ediția curentă a dus mai multă lume interesată de a găsi un loc de muncă decât anii precedenți. Din cele circa 1676 de posturi vacante pe care le deține agenția, circa 800 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția solicitanților de unsprezece agenți economici care și-au anunțat disponibilitatea de a participa la târg. Printre ei se numără SA ”Ionel”, SRL ”Vinagro-Comerț”, SA ”Incomass”, SC ”Tradiții noi” SRL ș.a.

Natalia Miron, momentan șomeră, a venit la târg din Strășeni. Ea ne-a spus că va primi bucuroasă orice ofertă de lucru, totuși, se orientează spre munca de îngrijitoare de casă : ”Asta pot face cel mai bine”, spune Natalia Miron.

Galina Grebencea, reprezentanta ”Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă”, spune că în primele două zile de târg, oamenii au solicitat cel mai des posturi precum brutar, manager, profesor, lăcătuș, croitor, tâmplar etc. Cu toate acestea,i nu toate pozițiile solicitate sunt disponibile: ”Cel mai potrivit este ca oricare doritor să se apropie de platforma noastră în târg și să primească informații despre disponibilitatea postului la care aspiră”, a mai adăugat Galina Grebencea.

Ion din Schinoasa dorește să lucreze pe post de hamal. El spune că un salariu de 3 mii de lei i-ar ajunge să-și întrețină familia.

La târg au venit nu numai persoane tinere, d-na Galina, o pensionară din Chișinău, spune că s-ar fi putut bucurat de bătrânețe, însă pensia mică nu-i permite: ”sper să găsesc un angajator care să-mi plătească mai mult de 500 de lei, cât îmi este la moment pensia”.

Irina Jurja

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *