Timpul.md

Actualitate 8 Februarie 2020 | 20:28

Ger în România: meteorologii anunţă cele mai reci nopţi din acest sezon

A fost cea mai geroasă noapte din acest an. În Bucureşti, temperaturile au coborât sub pragul gerului, iar în ţară, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, unde s-au înregistrat minus 18 grade. Meteorologii spun că în această noapte va fi mai frig. În Capitală, vor fi minus 15 grade. Gerul a făcut şi prima victimă. Un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort vineri seară într-o maşină în Bucureşti.

În Bucureşti, termometrele au arătat -13 grade Celsius. A fost cea mai friguroasă noapte din acest an.

În zori, totul era îngheţat. La ora 9, s-au înregistrat minus şase grade. Din cauza vântului, oamenii au resimţit minus zece grade.

Frig a fost şi în zona Moldovei. La Iaşi, mercurul în termometre a coborât până la -6 grade Celsius.

Mihai Timu, meteorolog ANM: A coborat o masa de aer foarte rece dinspre partea nordica si centrala a Europei si am vazut ca regimul termic a revenit la normal pentru luna februarie. Vom avea doua nopti foarte reci.

În Galaţi, din cauza viscolului din ultimele zile, zeci de şoferi au rămas cu maşinile blocate. Au fost salvaţi cu ajutorul autovehiculelor 4x4. În astfel de situaţii, oamenii ar trebui să ţină cont de câteva sfaturi.

Marius Bucur, asistent medical SMURD: Motorul este ok dacă îl oprim, dar în fiecare oră să îl pornim câte 10 minute. Înainte de fiecare pornire a motorului ar fi bine să iesim din mașină și să în zona evacuarii, eşapamentului, să curățăm.

De luni se încălzeşte. Iar termometrele vor arăta chiar şi 11 grade Celsius.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus