Actualitate

Germania acuză serviciile secrete ruse de ATACURI cibernetice masive

„Guvernul federal pleacă de la faptul că serviciul de informații al armatei ruse este foarte probabil în spatele campaniei APT28. Această estimare se bazează pe fapte și surse foarte fiabile”, a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al guvernului german, vineri, 5 octombrie, citat de dpa.

El a adaugat ca guvernul german are încredere pe deplin în evaluarea autorităților britanice și olandeze cu privire la atacurile cibernetice ale Rusiei.

„Noi condamnăm astfel de atacuri asupra organizațiilor internaționale și asupra facilităților aliaților noștri și îndemnăm Rusia să își îndeplinească obligațiile și să se abțină de la astfel de acțiuni”, a spus Seibert.

Ieri, Regatului Unit a declata că serviciul secret al armatei ruse „aproape sigur” se află în spatele unei campanii de atacuri online la adresa instituțiilor politice, a mediului de afaceri, a mass-mediei și a organizațiilor sportive internaționale din întreaga lume.

Dovezi privind „activitatea cibernetică dăunătoare” organizată de Moscova au mai fost prezentate și de serviciile speciale din Olanda, care au expulzat în primăvară patru spioni ruși în legătură cu o tentativa de atac cibernetic împotriva Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) din Haga.

De asemenea, rusii au planificat atacuri cibernetice în Elveția, asupra laboratorul OPCW, și au intenționat să obțină acces la materialele de anchetă despre prăbușirea MH17, a anuntat tot ieri guvernul Olandei.

Și Canada a raportat atacuri cibernetice ale hackerilor ruși, care au vizat în principal Agenția Mondială Anti-Doping și pe Centrul Național de Etică în Sport.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *