Ultima oră

Ghimpu atacă PLDM: STENOGRAMA este dovada că Ioniţă a prejudiciat bugetul statului

Potrivit stenogramei şedinţei în care a fost votată în lectura a doua "Legea Cazinourilor", amendamentul cu privire la micşorarea taxei pentru o masă de joc de la 360 de mii de lei la 180 de mii de lei, a fost propus de către Veaceslav Untilă după ce legea fusese deja votată de către deputaţi, susţine Mihai Ghimpu.

Ulterior, Ioniţă a explicat că amendamentul propus de Untilă ar fi fost votat de deputaţi, deşi stenograma arată că amendamentul nu a fost supus votului, explică Ghimpu.

Mihai Ghimpu s-a arătat supărat şi pe dezbaterile televizate care au loc la acest subiect. "Aseară la emisiunea Fabrika de la Publika TV s-a discutat acest subiect, toţi au dat vina pe mine. Eu n-o să mai merg la Publika. E clar. Avem presă liberă doar pentru proprietari".

"Ioniţă trebuie să-şi dea demisia din funcţia de Preşedinte a  Comisiei. Să renunţe şi la mandatul de deputat, poporul nu l-a votat ca să fure bugetul statului", a adăugat Mihai Ghimpu.

Întrebat despre situaţia din Ialoveni, unde un consilier comunist a susţinut candidatura PL la funcţia de preşedinte a raionului, liderul PL a răspuns amuzat  că "Avem liberalii noştri printre comunişti".

Recent, Mihai Ghimpu, a declarat  în cadrul unei emisiuni la postul naţional de televiziune Moldova1, că Veaceslav Ioniţă a schimbat "nişte cifre" la amendamentul legii cu privire la cazinouri după ce aceasta a fost votată de deputaţi, ceea ce a prejudiciat statul cu 6 milioane de lei.

Modificarea la legea respectivă prevedea micşorarea taxei pentru o masa de joc de la 360 mii lei la 180 de mii de lei. Ulterior, Guvernul a atacat decizia la Curtea Constitutionala, iar instanţa a declarat-o ilegală.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *