Timpul.md

Ultima oră 27 Aprilie 2010 | 11:02

Ghimpu va discuta la Bucureşti despre un nou ambasador al R.Moldova în România

Mihai Ghimpu va discuta la Bucureşti despre un nou ambasador al R.Moldova în România. În cadrul emisiunii "În PROfunzime", Ghimpu a menţionat numele lui Reniţă, pe care-l consideră o "persoană cu experienţă în domeniul diplomatic", şi care în prezent este coordonatorul mai multor proiecte.

Totodată, el a declarat că, deşi iniţial era preconizată semnarea unui acord cu preşedintele român, Traian Băsescu, în locul acestuia, "din cauza unor neînţelegeri politice la Chişinău", va semna cu şeful statului român doar o declaraţie comună.

Ghimpu a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceste disensiuni politice. El a spus, însă, că va face mai multe precizări după vizita în România, marţi şi miercuri, la invitaţia lui Băsescu.

Preşedintele moldovean începe marţi o vizită în România, fiind însoţit de mai mulţi miniştri. În cadrul acestei vizite este preconizată semnarea mai multor acorduri, între care un acord de cooperare între parlamentele moldovean şi român, un acord prin care România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, un acord privind protecţia socială a cetăţenilor moldoveni care muncesc în România şi un acord între ministerele Educaţiei, care a lipsit în ultimii ani.

În cea de-a doua zi a vizitei, miercuri, şeful statului şi delegaţia moldoveană se vor afla la Iaşi şi Suceava.

Sursa: Mediafax


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus