Ultima oră

Gimnastică: Rusia vrea să recupereze titlul european de care a deposedat-o România

La precedenta ediția a probei pe echipe, acum doi ani la Bruxelles, româncele conduse de Larisa Iordache (18 ani) s-au impus cu mai puțin de un punct în fața rivalelor lor ruse și micuței lor ”perle” Alia Mustafina (19 ani).

Scenariul s-ar putea repeta și anul acesta la acordarea titlului pe echipe, cele două națiuni dominând gimnastica europeană.

Dacă Mustafina constituie o valoare sigură pentru Rusia (patru medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, între care un titlu la paralele), coechipiera sa Maria Harenkova, dublă campioană europeană în 2012 la junioare (veritabil indicator în gimnastică), va trece proba de foc la senioare în capitala Bulgariei.

În ce privește echipa României, Andreea Munteanu (15 ani) și Silvia Zarzu (15 ani) își vor face și ele prima apariție la senioare într-o competiție internațională, în timp ce echipa va fi întărită cu Diana Bulimar, vicecampioană europeană la bârnă în 2013.

Înfruntarea dintre Larisa Iordache și Alia Mustafina, două dintre cele mai bune gimnaste ale continentului european în ultimii ani, va fi cheia probelor individuale, existând totuși o necunoscută prin apariția fostelor junioare la senioare.

În 2013, la ultima ediție a Campionatelor Europene, Iordache a cucerit patru medalii, dintre care una de aur la bârnă, în timp ce Mustafina s-a impus la individual compus și la paralele.
 
agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *