Timpul.md

Actualitate 6 Mai 2016 | 13:17

Grevă generală în Grecia

Sindicatele din sectorul public şi cel privat au anunţat o grevă generală de vineri pînă duminică inclusiv, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul grec de stînga, avertizînd asupra unor viitoare greve, relatează Associated Press, citată de MEDIAFAX şi MOLDPRES. 

Sindicatele au anunţat vineri o grevă suplimentară pentru următoarele zile, după ce făcuseră apel la angajaţi să intre în grevă duminică.

Instituţiile de stat şi-au suspendat activităţile, printre care serviciile de transport public, oficiile municipale, dar şi companii private şi instituţii media.

Cursele maritime dinspre continent spre insulele greceşti vor fi suspendate pînă marţi dimineaţă.

Medici, dentişti şi jurnalişti s-au alăturat grevei generale, în timp ce avocaţii au refuzat să mai apară la procese de luni întregi.

Greva are loc înaintea dezbaterii de duminică seară a unui proiect de lege privind reformarea sistemului de pensii, o reformă propusă de guvernul grec pe fondul condiţiilor impuse de creditorii internaţionali pentru acordarea celei de-a treia tranşe de 86 de miliarde de euro din programul de susţinere financiară.

MOLDPRES

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus