Actualitate

Grigore Vieru, sacrificat de dragul comsomolului leninist

Valeriu Didencu, secretarul Consiliului municipal Chisinau, a refuzat sa semneze decizia CMC de redenumire a bd. Renasterii din capitala in bd. Grigore Vieru. El si-a motivat decizia prin faptul ca nu este de acord cu propunerea consilierului AMN Oleg Cernei de a stramuta monumentul „Eroii comsomolului” de pe bd. Renasterii la „Moldexpo”.

Valeriu Didencu sustine ca acesta este un monument de importanta nationala si numai Ministerul Culturii are dreptul sa adopte o asemenea decizie.
„Secretarul consiliului nu a avut niciun temei sa refuze semnarea acestui proiect de decizie pentru ca proiectul nu prevede stramutarea monumentului, ci doar ca Directia arhitectura sa elaboreze timp de o luna un concept privind reamplasarea acestuia pe teritoriul CIE „Moldexpo”, alaturi de monumentul lui Lenin”, considera consilierul Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal.
 

Consilierii democrati din CMC sunt totusi de parerea ca pe un bulevard, care urmeaza sa poarte numele marelui poet, nicidecum nu se incadreaza monumentul comsomolului leninist. Ei sustin ca in locul acestuia ar trebui sa fie amplasat bustul lui Grigore Vieru. Consilierii comunisti, pepecedisti si social-democrati au fost de acord cu redenumirea bd. Renasterii, dar au votat impotriva cand a venit vorba de reamplasarea monumentului comsomolului.

Deoarece orice decizie a CMC intra in vigoare doar dupa ce este semnata de presedintele sedintei si secretar, aceasta chestiune a fost trimisa spre reexaminare. Iar decizia finala urmeaza sa fie luata la una din viitoarele sedinte.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *