IT&C

Grupul Microsoft, acuzat de exploatarea angajatilor din China

 Raportul Comitetului National de Munca (NLC), un grup american de sustinere a drepturilor pentru angajatii marilor companii, sustine ca angajatii cu varste de 16 si 17 ani lucreaza in ture de cate 15 ore in conditii aglomerate adesea fara aer conditionat.

Managerii fabricii KYE Systems din Dongguan, sudul Chinei, au fost acuzati de controlarea si exploatarea lucratorilor care dorm 14 persoane intr-o camera in conditii neadecvate.

"Fabrica este foarte aglomerata. Intr-un spatiu de 31 metri patrati sunt aproape 1.000 de lucratori. In aceasta vara temperaturile vor depasi 30 de grade celsius. Este prima data cand clientii straini opresc aerul conditionat", arata raportul NLC.

"Conditiile de munca sunt foarte grele, iar munca la fabrica este foarte epuizanta", a declarat un angajat, care a mai spus ca majoritatea angajatilor isi dau demisia dupa sase sau opt luni din cauza conditiilor.

Ca urmare a raportului, gigantul software a anuntat ca a trimis o echipa de experti independenti pentru a inspecta fabrica, adaugand ca grupul deja a demarat investitii trimestriale in fabrica.

Sursa: Wall-street

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *